Ορθοπαιδικό Τμήμα ΕΣΥ.
΄Γ Κτίριο, 3ος όροφος
Τηλέφωνα: 2310892346. 2310892536
e-mail: dorth@ippokratio.gr

ΠΡΟΛΟΓΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ – ΣΤΟΧΟΙ
Το Ορθοπαιδικό Τμήμα του Γ.Ν.Θ. Ιπποκρατείου ιδρύθηκε επίσημα το 1985 λίγο καιρό μετά την έναρξη του Ε.Σ.Υ. Ως πρώτος διευθυντής της κλινικής ανέλαβε τότε ο κ. Τσάκωνας Αθανάσιος . Από το 1989 μεταφέρθηκε στο ΄Γ κτίριο και λειτουργεί με δυναμικότητα 40 κλινών.
Στόχος της κλινικής ήταν και παραμένει η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων θεραπειών για τους πάσχοντες από ορθοπαιδικές παθήσεις ασθενείς.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Διονέλλης Παναγιώτης Συντονιστής Διευθυντής
Οικονομίδης Στέργιος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Φλέγκας Πολύκαρπος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Ασσάντης Βασίλειος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Αράπογλου Δημήτριος Επιμελητής Ά Ε.Σ.Υ.
Γκέκας Χρήστος Επιμελητής Ά Ε.Σ.Υ./ Τ.Ε.Π.
Χατζηραβδέλη Βασιλική Επιμελητής ΄Β Ε.Σ.Υ. Επικουρικός Ιατρός

 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η Ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες και εξειδικευμένες κλινικές στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Διαθέτει άρτια καταρτισμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο παρέχει υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς. Η κλινική είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών.
Λειτουργεί σε καθημερινή βάση, καλύπτοντας τις ανάγκες σε χρόνια και επείγοντα περιστατικά που εμπίπτουν στο φάσμα της Ορθοπαιδικής ενηλίκων και παίδων . Κάθε 4 ημέρες συμμετέχει στο πρόγραμμα των γενικών εφημεριών της πόλης αντιμετωπίζοντας επείγοντα περιστατικά, πολλά από τα οποία διακομίζονται από τα δευτεροβάθμια επαρχιακά νοσοκομεία όλης της Β. Ελλάδας.
Σε μόνιμη βάση και 2 φορές την εβδομάδα λειτουργούν 2 ιατρεία επανέλεγχων και 1 τακτικό εξωτερικό ιατρείο ενηλίκων και παίδων.
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων οι οποίες αφορούν τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τα χρόνια προγραμματισμένα.
Στην κλινική χρησιμοποιούνται οι πιο σύγχρονοι μέθοδοι αναγεννητικής ιατρικής με την χρήση βλαστοκυττάρων και πλάσματος πλούσιου σε αυξητικούς παράγοντες.
Οι ιατροί της κλινικής έχουν εξειδικευτεί σε πολλά γνωστικά αντικείμενα του φάσματος της ορθοπαιδικής και συγκεκριμένα:
Επανορθωτική χειρουργική ενηλίκων-αρθροπλαστικες.
Παθήσεις άκρας χειρός και μικροχειρουργική
Παθήσεις ώμου-αγκώνα
Παθήσεις άκρου ποδός
Παιδοορθοπαιδική
Ορθοπαιδική παθολογία
Λοιμώξεις μυοσκελετικού
Τραυματιολογία/ κατάγματα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μια φορά την εβδομάδα πραγματοποιούνται στην κλινική μαθήματα και βιβλιογραφική ενημέρωση με θέματα τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος της ειδικότητας. Η κλινική συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα στον τομέα των αρθροπλαστικών ισχίου. Παράλληλα το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής μας λαμβάνει μέρος σε μεγάλο αριθμό εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Επιστημονικές εργασίες των ιατρών της κλινικής έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά του εξωτερικού και της χώρας μας. Η κλινική στο σύνολό της συμμετέχει σε πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων.