ΛΑΒΙΔΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ
25 Φεβρουαρίου 2015ΘΗΛΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ
26 Φεβρουαρίου 2015
2015_EREYNA AGORAS GIA PROMITHEIA TROFIMON
Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2015
Διενέργεια έρευνας αγοράς, με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης,
μετά τη λήψη τριών (3) τουλάχιστον κλειστών προσφορών
για την προμήθεια ειδών διατροφής
Σας γνωρίζουμε ότι το Νοσοκομείο μας διενεργεί έρευνα αγοράς για την προμήθεια των παρακάτω ειδών:
Α/Α |
Κωδικός είδους |
Περιγραφή |
Μονάδα |
Ποσότητα |
Προϋπολογισθείσα τιμή χωρίς ΦΠΑ |
1 |
10401 |
ΑΡΤΟΣ τ.70% Συσκευασμένος ανα τεμάχιο σε χάρτινη σακούλα. 1000 & 500 γρ |
Κιλό |
4500 |
0,77 |
2 |
10402 |
ΑΡΤΟΣ ολικής αλέσεως |
Κιλό |
833 |
0,83 |
3 |
10349 |
ΑΡΤΙΔΙΑ 60-70γρ. Συσκευασμένα σε ατομική συσκευασία |
Τεμάχιο |
4167 |
0,14 |
4 |
10101 |
ΓΑΛΑ ΧΥΜΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 10-20 kgr (όχι γκιούμα) σε Τεμάχιο (1 κιλού) |
Κιλό |
8000 |
0,60 |
5 |
10102 |
ΓΑΛΑ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ 1/4 ΛΙΤΡΟΥ 3,5% ΛΙΠΑΡΑ |
Κιλό |
333 |
0,38 |
Παρακαλούμε τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν, να υποβάλλουν κλειστή προσφορά, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που επισυνάπτονται, στο Γραφείο Προμηθειών του Νοσοκομείου, μέχρι την Παρασκευή 27-2-2015 και ώρα 13.00μ.μ.
Τεχνικές προδιαγραφές των ειδών:
-
ΑΡΤΟΣ-ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
-
Άρτος Τ.70% 500γρμ. και 1κιλού, άρτος Τ.90% 500γραμ. και 1κιλού, αρτίδια Τ.55% μακρόστενα ή στρογγυλά τελικού βάρους 60-70 γραμ. σε ατομική συσκευασία.
-
Η προσφορά θα δοθεί σε απόλυτες τιμές κλιμακούμενες ανά 4/μηνο λόγω αύξησης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του είδους με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ύστερα από σχετική γνωμοδότηση –πιστοποίηση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ελέγχου τιμών.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
-
Ο προμηθευόμενος άρτος και τα αρτοσκευάσματα να πληρούν τις εκάστοτε περί τροφίμων ισχύουσες διατάξεις του Κ.Τ.Π.
-
Το ψήσιμο του άρτου πρέπει να είναι κανονικό και ομοιογενές, το δε φλόγωμα αυτού (κόρα) ομοιογενές και κανονικό σε όλη την επιφάνεια.
-
Η συσκευασία θα πρέπει να γίνεται αφού ο άρτος αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-
Για τη μεταφορά του άρτου θα χρησιμοποιούνται χαρτοκιβώτια μιας χρήσεως ή πλαστικά τελάρα.
-
Η μεταφορά, η διανομή και η διάθεση του άρτου θα γίνεται με οχήματα που θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του άρτου και θα είναι καθαρά και απολυμασμένα.
-
Οι συσκευασίες των προϊόντων να είναι ενδεδειγμένες για τρόφιμα, όπως προβλέπεται από τον ΚΤΠ
-
Στη συσκευασία του προϊόντος να αναγράφονται με ανεξίτηλη σφραγίδα οι παρακάτω ενδείξεις:
-
Η επωνυμία της επιχείρησης, το είδος του άρτου-αρτιδίων, το βάρος, η ημερομηνία παρασκευής και η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας καθώς και η σύσταση του προϊόντος
-
Οι παρασκευαστές να έχουν πιστοποιηθεί βάση του ISO 22000:2005 ή να εφαρμόζουν το σύστημα HACCP στην παραγωγική διαδικασία, στην αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων.
-
2.ΓΑΛΑ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ
-
Γάλα παστεριωμένο εμφιαλωμένο σε συσκευασίες 1/4Lt, με 3,5% λιπαρά, γάλα μακράς διαρκείας (U.H.T.) 0% λιπαρά σε άσηπτη συσκευασία 1Lt, και γάλα παστεριωμένο σε ειδική συσκευασία 10-20 κιλών.
-
Η προσφορά θα δοθεί σε απόλυτες τιμές κλιμακούμενες ανά 4/μηνο λόγω αύξησης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του είδους με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ύστερα από σχετική γνωμοδότηση – πιστοποίηση των κρατικών υπηρεσιών ελέγχου τιμών
-
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
-
-
Τα προμηθευόμενα είδη πρέπει να πληρούν τις εκάστοτε περί τροφίμων ισχύουσες διατάξεις του Π.Δ.56/95 και να προέρχονται από νομίμως λειτουργούντα εργοστάσια.
-
Η βιομηχανία να έχει κωδικό έγκρισης και να εφαρμόζει το σύστημα HACCP στην συλλογή επεξεργασία, αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων της ή να έχει πιστοποιηθεί βάση του ISO 22000:2005.
Το παστεριωμένο γάλα πρέπει:
α. Να έχει υποβληθεί σε επεξεργασία που περιλαμβάνει την έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία για μικρό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 71,7°C για 15΄΄ ή ισοδύναμος συνδυασμός) ή σε διαδικασία παστερίωσης που χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς χρόνου και θερμοκρασίας για την επίτευξη ισοδυνάμου αποτελέσματος.
β. Να παρουσιάζει αρνητική αντίδραση στην δοκιμασία φωσφατάσης και θετική αντίδραση στη δοκιμασία υπεροξειδάσης. Ωστόσο, επιτρέπεται η παραγωγή παστεριωμένου γάλακτος με αρνητική αντίδραση στην δοκιμασία υπεροξειδάσης υπό την προϋπόθεση ότι η ετικέτα του γάλακτος φέρει ένδειξη όπως «υψηλής παστερίωσης»
γ. Αμέσως μετά την παστερίωση να ψύχεται το συντομότερο δυνατόν σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 6οC στην οποία και συντηρείται, αποθηκεύεται και διανέμεται, η δε διάρκεια της συντήρησής του καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας παστερίωσης.
δ. Το παστεριωμένο γάλα θα προμηθεύεται σε θερμοάντοχη χάρτινη ασηπτική συσκευασία του 1Lt. , 1/2Lt. ή των 10-20Lt σε χάρτινη συσκευασία με εσωτερική στοιβάδα πλαστικού ενδεδειγμένη για τρόφιμα, στην οποία θα πρέπει απαραιτήτως να γράφεται εντύπως η ημερομηνία της παστερίωσης και λήξης.
ε. Η μεταφορά να γίνεται με αυτοκίνητα – ψυγεία αυτοδυνάμου ψύξεως και να φέρουν την σχετική άδεια της κατά τόπου κτηνιατρικής υπηρεσίας και να είναι εφοδιασμένα με όλα τα ενδεικνυόμενα έντυπα του HACCP ή να έχουν πιστοποιηθεί βάση του ISO 22000:2005.
Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ